Versek, novellák, fotók, esszék, vélemények

Trosits Balázs

Trosits Balázs

A pesti buborék

2014. október 20. - HHugo

Akik ismernek, olvasták eddigi írásaimat, tudják, hogy nem szoktam olyan jellegűeket írni, mint most. Nagyon egyszerű oka van, miért szakad ki ez belőlem: szabályosan megemeli a vérnyomásom és idegessé tesz az csőlátás, ami a fővárosi lakosok, politikusok szemléletét jellemzi. 

Én is budapesti vagyok, nyilván vannak olyan tetteim, ami alapján jogosan vagyok bírálható. Vállalom! 

Ennek az írásnak csak az a célja, hogy egyrészt a vérnyomásom helyreálljon, másrészt gondolatébresztőként funkcionáljon. 

A lényeg, amire szeretnék rámutatni: nap, mint nap látom azokat a megnyilvánulásokat, tetteket, amik társadalmi hasznossága minimálisnak tekinthető, mégis olyan visszhangot kap, ami tökéletesen indokolatlan, miközben összefogással, odafigyeléssel mennyivel többet segíthetnénk, PÁRTSZIMPÁTIÁTÓL FÜGGETLENÜL! 

Mi rúgta el nálam a pöttyöst? A Marx-szobor áthelyezése. 

Mi értelme volt erőt, energiát, pénzt, időt pazarolni erre, hogy 10 méterrel odébb kerüljön?

Nem lett volna több értelme, ha az összes ráfordított erőforrásból fát vesznek az illetékesek egy rászoruló családnak bármelyik marginálisnak tartott területen?

Olyan buborékban élünk Budapesten, ami soha nem durran ki, hacsak egyesével, mindenki át nem döfi magának. Elég 20 kilométert menni a belvárostól, olyan rászoruló családokat láthatunk, akik  egy utánfutó fával, egy csomag tartós élelmiszerrel legalább egy időre "a víz felett" maradhatnak. 

Nincs meg a legújabb IPhone 6? Hol áll a Marx-szobor? Elnyomottnak érzem magam a fűtött lakásomban a TV előtt a pattogatott kukoricával a kezemben egy kényelmes papucsban? Elmarad a Szulejmán? Ma még nem szidtam a másik oldalt? Késik 5 percet a pizzám? Beszart a WiFi? Meglöktek a Combinon? Tüntetnek a melegek? Tüntetnek az ellentüntetők? Tüntetnek, mert a tüntetésem ellentüntetése befulladt? Nem folyik a víz a Gellért téren? Szar a bicikliút? Rágós a steak? Csak három hét múlva tudtam helyet foglalni a Borkonyhába? Nem láttam tegnap a "celebvagyokot"?

Komolyan, ez a legfontosabb?

A bejegyzés trackback címe:

https://trositsbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr676810859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyAttilaORG · http://nagyattila.org 2014.12.17. 10:11:43

Ez jó volt Balázs, tetszett. Nekem is elszokott gurulni, de akkor mélyen szétütöm a billentyűzetet és bejegyzést formálok belőle. Lehet még ismersz is :-)
süti beállítások módosítása